Bejelentkezés,
időpont-egyeztetés:

20/77-222-15

E-mail:
hogyvagyhaz@gmail.com
PARTNEREINK

Játékok korhatár nélkül

DSzIT


Ódorné Mátyássy Ágnes

Gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember
Telefon: 20/77-222-15
E-mail: hogyvagyhaz@gmail.com

Pszichopedagógiai végzettségemnek megfelelően két tudományterület határán, holisztikus szemlélettel dolgozom, elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyerekek fejlesztőpedagógiai ellátását végzem. A hozzám érkező gyermeket pillanatnyi testi és lelki állapotával, sajátos képességeivel, családi körülményeivel és tágabb környezetével együtt tekintve próbálom megérteni aktuális élethelyzetét, és igyekszem hozzásegíteni őt sokoldalú képességfejlődéséhez.

Munkámat játékos keretek között végzem, amiben nagy segítséget jelent számomra, hogy tetőtől talpig homo ludensként születtem, ami a későbbiekben sem változott. Igazi kihívást jelent számomra, ha változatos feladatokat készíthetek egy-egy nehezen mozduló képesség fejlesztésére. A bennem felszabaduló kreatív energiát többnyire a gyerekek is megérzik, a személyre szabott feladatok megoldása mindig örömtelibb az átlagosnál.

Gyógypedagógiai szemléletem kialakulásánál mérföldkövet jelent számomra az az időszak, amikor a szenzoros integrációs terápia módszerével kezdtem dolgozni. Még ma is, újra és újra lenyűgöz az a folyamat, ahogy a kis csetlő-botló, ügyetlen kisgyermek - megnyitva magát a mozgás örömének - egyszer csak számtalan területen kezd kibontakozni, összerendeződni.Somlai Beatrix

Gyógypedagógus-pszichopedagógus
Telefon: 06/70/432-9222
E-mail: hogyvagyhaz@gmail.com

Mióta az eszemet tudom, mindig gyerekek közt mozogtam. A főiskola alatt és után volt szerencsém olyan szakemberekkel találkozni, akik sokat formáltak a szemléletemen az elhivatottságukkal, lelkesedésükkel, folytonos és kimeríthetetlen tudásszomjukkal. 

Sok területen próbáltam már ki magam, hogy minél szélesebb spektrumot ismerhessek meg a szakmából. 3 hónapot Németországban töltöttem egy szenzoros integrációs terápiát végző központban, ahol olyan dolgokat tapasztalhattam, ismerhettem meg, ami nagy inspirációt adott, hogy tovább kell képződnöm e területen. Rájöttem, hogy ezzel a terápiás módszerrel nem csak a gyermekek mozgását, hanem őt magát, teljes személyiségét tudom megsegíteni. Mindezt tele játékkal, sok kacagással. Észre sem veszik, hogy telik az idő, és mennyi mindent tesznek magukért. Szeretem látni és megtapasztalni, hogy egy félős gyerkőcből hogy válik mindenre felmászó, kíváncsi lurkó, és az addig viszolygóból, nyitott a világra emberke.
„Tudod, a gyökerek nem látszanak, de azok tartják a fát”Volenszki Ivett

Klinikai szakpszichológus
Telefon: 06/20/3331315
E-mail: volenszki.ivett@gmail.com


Klinikai szakpszichológusként végzett munkám során gyerekekkel dolgoztam együtt a legtöbbet, azzal a céllal, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő képességeket. A gyerekek csodálatos képességgel rendelkeznek a fejlődésre, mind testileg, mind lelkileg. Az őket körülvevő felnőttek (szülők, rokonok, pedagógusok) mindannyian segítségükre lehetnek abban, hogy ezt a természetes fejlődést lehetővé tegyék. Sokszor nem könnyű ez, a mindennapok rengeteg munkája közepette. A fejlődés folyamatát akadályozhatja, megnehezítheti valami, mint egy keresztbedőlt fatörzs a patakon, amely eltorlaszolja a víz útját. A hasonlat szerint a pszichológus ebben segít: hogy a fejlődés útjából elkerüljön az akadály. Amikor félrehúzzuk a fatörzset, a víz újra szabadon, frissen áramolhat. 

A szenzoros integrációs terápia hatékonysága, sokszínűsége, élményszerűsége a kezdetektől lenyűgözött, ezért folyamatosan alkalmazom a munkám során. A gyerekek sokféle nehézséggel küzdhetnek, amit többnyire nem tudnak elmondani, hanem a viselkedésükből következtethetünk erre. A szülők általában a gyermek figyelemproblémájával, magatartási, beilleszkedési, tanulási, önértékelési, hangulati nehézségeivel, testi tünetekben, mozgásban megnyilvánuló vagy étkezéssel, alvással kapcsolatos gondjaival keresnek fel. 

Az ismerkedéshez, felméréshez változatos és játékos pszichológiai vizsgálatokat használok, az eredményeket a szülőkkel megbeszélem. A foglalkozásokon játékterápiát alkalmazok. A gyerekek játékban tudják legjobban kifejezni magukat, az érzelmeiket, nehézségeiket is. A gondjaikat feldolgozni, megoldani is éppúgy a játék során tudják legjobban. A segítést rugalmasan alakítom a gyermekhez, szenzoros integrációs, drámapedagógiai, családkonzultációs, pszichoanalitikus, serdülőkonzultációs képzettségeimnek köszönhetően. A szülőkkel együtt nyomon követjük a folyamatot, megbeszélések formájában. Családkonzultációra, szülőkonzultációra is van lehetőség. Feltárásra kerülnek a gyerekek erősségei, tehetségterületei is, amelyek sokat segítenek a változás útján. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek idejében segítséget kapjanak: minél hamarabb kezdünk egy problémával foglalkozni, annál hamarabb rendeződhet.